Jurnalul orei 17, 21 Februarie
Jurnalul orei 17:00 21 februarie 2022, 18:12 | 1214

Prezentat de Vasile Luchianu

Dronele vor fi implicate în lupta cu ambuteiajele din capitală, iar mașinile capcană ale inspectorilor de patrulare vor fi scoase din tufișuri. Sunt câteva dintre acțiunile anunțate de șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, pe care a promis că le va pune în aplicare chiar începând de astăzi.

Diferențele dintre femei și bărbați continuă să crească constant la capitolul salarii. Chiar dacă în Republica Moldova sunt mai multe femei cu studii superioare la locurile de muncă bine plătite, salariile lor pot fi mai mici și cu câteva mii de lei. Ultimele studii efectuate în acest sens arată că la femeile au și o pensie mai mică decât cea a bărbaților. Un proiect de lege, care ar reduce inegalitățile se află acum pe masa deputaților. Autorii speră că documentul va fi aprobat până la sfârșitul săptămânii.

Ministrul ucrainean al Apărării, Alexei Reznikov, a declarat astăzi că la granița ruso-ucraineană sunt mii de soldați ruşi, inclusiv trupe terestre, maritime şi aeriene. Unul dintre scenariile examinate de Kiev este intensificarea activității trupelor ruse inclusiv în regiunea transnistreană. Este pentru prima dată când un oficial ucrainean de un asemenea rang vorbește despre un pericol de pe flancul moldovenesc. La rândul său, ministrul de Externe de la Chișinău, Nicu Popescu, a reiterat „susținerea plenară pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei în granițele recunoscute la nivel internațional”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie