Patrula Jurnal TV, 10 Octombrie

Analiza stării criminogene din țară, Cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Șeful suspendat al procuraturii generale, Alexandr Stoianoglo a fost reținut, fiind acuzat de abuz în serviciu, corupere pasivă și darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent. Biroul și casa lui Stoianoglo au fost percheziționate. Echipa noastră de filmare a fost în misiune marți seară. Vă arătăm și vouă cum s-au derulat evenimentele.

Dosarul pe numele lui Alexandr Stoianoglo ar fi generat un schimb de replici dintre procurorul Victor Furtuna şi şeful interimar al Procuraturii Anticorupţie, Adrian Bordianu. Ultimul i-ar fi cerut să prezinte explicaţii în scris, în legătură cu o cerere de recuzare, după ce Furtună a inițiat urmărirea penală pe numele procurorului general suspendat. Victor Furtună a refuzat şi s-a plâns la Consiliul Superior al Procurorilor.

Procuror general interimar a fost numit Dumitru Robu, prin decret prezidențial. Dumitru Robu a ajuns în vizorul opiniei publice în 2017, când a gestionat dosarul „parcărilor cu plată”, în care este vizat fostul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă. Pe 1 martie 2018, a fost numit în funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău. El a indicat în declarațiile de avere din 2016 și 2018 donații de mii de euro de la socri și cadouri obținute de sărbători de familie.

Opinia ta contează. Comentează!