Jurnalul orei 15, 7 Mai
Jurnalul orei 15:00 7 mai 2024, 21:37 | 472

Prezentat de Călin Jucovschi

Un incendiu devastator a nimicit aproximativ 20 de hectare de stuf, în preajma lacului de la Dănceni. „Este o catastrofă! Au murit și păsări, și animale”, afirmă autoritățile locale. Poliția a pornit o investigație, deoarece se presupune că cineva a dat foc stufărișului. Paula Bejenari a fost la locul întâmplării și a discutat cu oamenii.

Vladimir Putin a depus azi jurământul pentru încă un mandat de şase ani la Kremlin, după ce în martie a câştigat un scrutin, despre care observatorii externi au declarat că a fost manipulat masiv, informează DPA şi AFP. Statele Unite nu vor fi prezente la ceremonie, a declarat ieri presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Fostul prim-ministru Vlad Filat a fost achitat în dosarul în care este învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Hotărârea a fost emisă de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile. Potrivit procurorilor, Filat a sustras 12,8 milioane de lei din Banca de Economii. Examinarea dosarului în prima instanță a durat cinci ani. Procurorul de caz, Nadejda Busuioc, a declarat că va contesta decizia completului de judecată.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie