Jurnalul orei 15, 19 Ianuarie
Jurnalul orei 15:00 19 ianuarie 2022, 17:44 | 711

Prezentat de Adrian Prodan

Un nou ultimatum din partea Rusiei. Gazprom amenință că va sista livrările de gaze către Moldova, dacă nu-și va primi banii pentru luna ianuarie până mâine. O scrisoare de avertizare în acest sens a fost expediată ieri de concernul rus către MoldovaGaz. Despre aceasta a anunțat premierul Natalia Gavrilița, care a spus că va merge mâine în Parlament pentru a cere instituirea stării de urgență.

După ce ambasadorul Marii Britanii la Chișinău, Steven Fisher, a declarant că autoritățile britanice nu au recepționat nicio solicitare din partea Interpol privind extrădarea controversatului om de afaceri Veaceslav Platon și a liderului PACE Gheorghe Cavcaliuc, Procuratura a emis un comunicat în care menționează că procedura de căutare a celor doi a fost blocată de Interpol.

Zeci de oameni s-au îmbulzit și în acest an în Scuarul Catedralei din Chișinău, pentru a-și umplea vasele cu agheasmă. Mulți enoriași erau fără mască de protecție, aducându-și aminte de ea doar când vedeau că sunt filmați. Într-un fel sau altul, creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Boboteaza pe vechi. Slujba și sfințirea apei s-a făcut în aer liber.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie