Pentru a exclude riscul ca formaţiunea să rămână fără candidat în preajma zilei de 20 mai, "Partidul Nostru" a propus-o în calitate de candidat independent pe consilierul municipal, Elena Griţco. Aceasta a şi început colectarea semnăturilor de susţinere. În acelaşi timp, membrii formaţiunii politice critică faptul că Partidul Socialiştilor l-a propus pentru Primăria Bălţi pe consilierul municipal, Alexandr Usatâi. ”El este candidatul tandemului Plahotniuc-Dodon”, subliniază reprezentanţii "Partidului Nostru".

Contactat telefonic pentru a comenta declaraţiile făcute de Elena Griţco, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gămurari, ne-a declarat că acestea sunt afirmaţii făcute în scop electoral şi că PD nu are tangenţă cu PSRM. Iar purtătoarea de cuvânt al Partidului Socialiştilor, Irina Astahova, ne-a spus că va reveni cu un răspuns în cazul în care îl va avea, lucru ce nu s-a întâmplat până acum. În altă ordine de idei, Consiliul electoral al Circumscripţiei municipale Bălţi nr. 2 a înregistrat-o oficial pe Arina Spătaru, candidatul Platformei Demnitate şi Adevăr, în competiţia pentru Primăria Bălţi. Aceasta va fi prima în buletinul de vot.

A fost înregistrat oficial şi candidatul PSRM pentru primăria Bălți, Alexandr Usatâi, cu numărul doi în buletinul de vot. În acelaşi timp, candidatul independent Boris Marcoci, care este acum consilier muncipal, a luat listele pentru a colecta semnături de susținere.