Bolboceanu este scos de sub învinuire
Justiţie 18 septembrie 2020, 15:26 | 1086

Procurorii au renunțat la învinuirea ”trădare de Patrie” în raport cu fostul deputat Iurie Bolboceanu și solicită achitarea acestuia. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a prezentat Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, poziția de renunțare, iar magistrații urmează să se pronunțe pe 16 octombrie. Bolboceanu nu a comentat, deocamdată, decizia procurorilor.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale consideră acum că fapta ce i-a fost incriminată în 2017 lui Iurie Bolboceanu nu întrunește elementele infracțiunii.

PROCURATURA PENTRU COMBATEREA CRIMINALITĂȚII ORGANIZATE ȘI CAUZE SPECIALE: "Respectiva cauză penală face parte din lista celor 38 de dosare politice, evaluate de către un grup de procurori, creat prin dispoziția Procurorului General, în februarie 2020. Emiterea dispoziției a survenit ca urmare a declarațiilor și raportului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care indica o listă de dosare cu suspiciuni de urmărire ilegală, abuzivă, selectivă și pe motive politice a unor persoane din Republica Moldova."

sursa: procuratura.md

Amintim că Iurie Bolboceanu a fost supus măsurilor speciale de investigație și reținut pe 17 martie 2017, după care, arestat și condamnat la 14 ani de închisoare pentru trădare de patrie. Fostul deputat PD a fost acuzat de faptul că, fiind racolat de către ofițerii Direcției Principale de Informații a Statului Major General al Ministerului rus al Apărării, a cules și a transmis, în perioada 5 octombrie 2016 – 17 martie 2017, informații de interes național, pasibile de a fi utilizate în dauna intereselor Republicii Moldova. În total, Bolboceanu s-a aflat în detenție doi ani, trei luni și două zile, până când Curtea de Apel Chișinău l-a achitat și a dispus reexaminarea dosarului. Bolboceanu nu a comentat, deocamdată, decizia procurorilor.

Opinia ta contează. Comentează!