Andrzej Duda a declarat că Polonia va sprijini întotdeauna procesele democratice de la Chișinău
Politic 21 iunie 2021, 19:01 | 440

Alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie sunt importante în special în contextul dezvoltării ulterioare a Republicii Moldova, a declarat președintele Maia Sandu la Varșovia, în cadrul întrevederii avute cu omologul său polonez. La rândul său, Andrzej Duda a dat asigurări că Polonia va sprijini întotdeauna procesele democratice de la Chișinău și a încurajat autoritățile și cetățenii să pășească încrezător spre Uniunea Europeană.

Andrzej Duda, președintele Republicii Polonia: "Ținem pumnii ca aceste alegeri care se apropie să aibă ca rezultat alegerea majorității parlamentare care va permite stabilizarea țării pe viitor și care vor permite să se desfășoare reforme în Republica Moldova. Cele care sunt necesare pentru dezvoltarea economică pentru atingerea standardelor democratice și zidirea statului de drept."

Președintele Poloniei a mai menționat că este necesară menținerea integrității teritoriale a Republicii Moldova în granițele recunoscute în plan internațional. La rândul său Maia Sandu a mulțumit pentru disponibilitatea autorităților poloneze de a sprijini organizarea votului din 11 iulie pentru cetățenii noștri stabiliți în Polonia.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Apreciem sprijinul consecvent al Poloniei pentru aspirațiile europene ale țării noastre și pentru susținerea de a include Moldova în programele de asistență europeană. Menționez aici și importanța Planului de Redresare Economică în valoare de 600 de milioane de euro, oferit recent țării noastre de Comisia Europeană, care ne va ajuta să relansăm economia, să susținem antreprenorii mici și mijlocii și să creăm locuri de muncă în țara noastră."

Maia Sandu a declarat că vrea să consolideze colaborarea dintre Republica Moldova și Polonia în domeniul securității, inclusiv al securității cibernetice. De asemenea, a spus șefa statului, Moldova este interesată de preluarea bunelor practici ale Poloniei în domeniul agriculturii, dezvoltării locale, administrării fiscale și transformării digitale a serviciilor publice.

Opinia ta contează. Comentează!