Procurorii anticorupție și CNA au descins la 13 adrese din nordul Republicii Moldova
Justiţie 2 august 2022, 15:40 | 1042

Procurorii și ofițerii CNA au efectuat percheziții la 13 locații din nordul țării. Trei angajați ai Direcției supraveghere tehnică nord din cadrul Primăriei Bălți, între care și șeful direcției, Iuri Cojuhari, dar și administratorul unei firme au fost reținuți pentru 72 de ore. Aceștia sunt bănuiți de corupere pasivă și trafic de influență.

Percheziții au avut loc în birourile, la domiciliile și automobilele mai multor figuranți în dosar. De la fața locului au fost ridicate documente perfectate pe bunurile imobile, telefoane mobile, calculatoare, suporturi de stocare, 300.000 de lei și 3.200 de euro. Procurorii au stabilit că cei patru bănuiți.

Procuratura Anticorupție: "Ar fi pretins și primit bani de la persoane fizice și juridice pentru a semna procese-verbale de recepție finală a construcțiilor, fără o analiză detaliată a lucrărilor de construcție și a instalațiilor aferente acestora. În cadrul măsurilor speciale de investigații au fost documentate mai multe episoade în care factori de decizie și angajați ai Direcției supraveghere tehnică nord ar fi semnat procese-verbale de recepție finală cu încălcarea legislației, contra unor sume de bani ce variau între 5.000 și 15.000 lei."

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 10 ani de pușcărie, amenzi de până la 400 de mii de lei și lipsirea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de până la 10 ani.

Opinia ta contează. Comentează!