Jurnalul orei 15, 1 Noiembrie
Jurnalul orei 15:00 1 noiembrie 2023, 20:44 | 622

Prezentat de Călin Jucovschi

Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat are un nou director. Este vorba despre Vasile Popa, care până azi a deținut funcția de director adjunct al instituției.

Bombardarea de către armata israeliană a celei mai mari tabere de refugiaţi din Fâşia Gaza, pentru a elimina un lider al grupării Hamas, s-a soldat cu zeci de morţi, în ciuda apelurilor internaționale de a proteja civilii. Israelul a precizat că l-a vizat pe Ibrahim Biari, prezentat drept unul dintre responsabilii atacului din 7 octombrie al Hamas împotriva Israelului. Biari se afla într-un complex vast de tuneluri subterane, de unde conducea operaţiunile. "Militanții Hamas folosesc palestinienii drept scuturi umane", mai spune Israelul.

Punctul de trecere Rafah, la granița cu Egiptul, a fost deschis astăzi, iar primii cetățeni străini au putut ieși din infernul din Fâșia Gaza. Printre cei care așteaptă să fie evacuați sunt și peste 50 de cetățeni moldoveni, doar că acum sunt lăsați să treacă în primul rând cetățenii străini, care sunt răniți și au nevoie de îngrijiri medicale. Niciun moldovean din Fâșia Gaza nu este rănit, spune secretarul general al Ministerului de Externe, Mihai Mâțu. Între timp, autoritățile de la Chișinău spun că mențin dialogul cu autoritățile din Israel și din Egipt, pentru a asigura evacuarea cetățenilor moldoveni.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie