Jurnalul orei 19, 5 Mai
Jurnalul orei 19:00 5 mai 2022, 22:37 | 1572

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Parlamentul European a aprobat azi cel mai ambițios document privind Republica Moldova. Rezoluția prin care se solicită Consiliului European și Comisiei Europene să acorde țării noastre statutul de ”țară candidat” a fost adoptată cu majoritatea voturilor.

Fostul șef al Agenției Servicii Publice, Serghei Railean, își va petrece următoarele 20 de zile în izolatorul Centrului Național Anticorupție. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Care este soarta altor 12 învinuiți în dosarul „blanchetelor pentru pașapoarte” vă spunem la știri.

Ucraina a cerut oficial Republicii Moldova cele șase avioane militare MiG-29, pe care le deține și care nu mai sunt funcționale. Deocamdată, nu este clar cum vor reacționa autoritățile de la Chișinău la această solicitare.

Panglica negru-oranj, interzisă și în UTA Găgăuzia. Curtea de Apel Comrat a suspendat hotărârea Adunării Populare care permitea utilizarea acestui simbol al războiului. Ce reacție a avut bașcanul Irina Vlah, cea care a semnat documentul, aflați în câteva clipe.

Criză acută de medici! În spitalele din țară sunt vacante 700 de locuri pentru medici și aproape 900 - pentru asistenți, moașe și alți specialiști. Din cauza lipsei de personal, în unele spitale sunt închise secții întregi.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie