Mai mult de jumătate dintre cetățeni nu are încredere în niciun politician
Politic 19 mai 2020, 23:26 | 1219

Mai mult de jumătate din cetățenii Republicii Moldova nu are încredere în niciun politician și nu va ieși la urne, dacă în toamnă vor fi alegeri parlamentare. Despre acest lucru vorbesc sociologii de la CBS Research, care au efectuat un sondaj la solicitarea comunității „WatchDog.MD”.

Potrivit studiului, 45 la sută din respondenți sunt siguri că vor participa la eventualele alegri anticipate, iar 60 la sută spun că nu știu cu cine să voteze.

Sondajul arată că pentru PSRM sunt gata să voteze 10,7 la sută dintre respondenți, iar pentru PAS - 10,5 la sută. PD ar acumula 4,1 la sută, pragul necesar fiind de 5. Formațiunea "Partidul Nostru" și Platforma DA ar acumula câte 2,2 la sută, PCRM - 1,9 la sută, iar Partidul Șor și Partidul Unității Naționale - câte unu la sută.

Organizatorii sondajului spun că indicele incertitudinii alegătorilor est înalt - 57,6 la sută din respondenți spun că nu știu cu cine vor vota dacă s-ar organiza alegeri prezidențiale, în toamna acestui an. Din cei deciși, 14,3 la sută l-ar vota pe Igor Dodon, iar 11,8 la sută - pe Maia Sandu. Pe locul trei s-ar situa Renato Usatîi, pentru care ar vota 3,7 la sută din alegători.

CBS Research a efectuat sondajul la comanda WatchDog.MD în perioada 5-11 mai, prin telefon, pe un eșantion de 1003 respondenți. Marja de eroare este de 3,1 la sută. 

Opinia ta contează. Comentează!