Elevii de la Gimnaziul „Ion Luca Caragiale” din Chișinău au organizat un târg de caritate
Social 14 noiembrie 2022, 15:41 | 6034

Au adus de acasă ce a fost mai bun! Elevii de la Gimnaziul „Ion Luca Caragiale” din Chișinău au organizat un târg de caritate, alături de părinți și profesori. Banii colectați urmează să ajungă în fondul de ajutorare a persoanelor care suferă de cancer. ”Contează orice ajutor. Fiecare leu este important”, afirmă inițiatorii acestui proiect.

Ghidați de profesori, elevii au scos în curtea școlii mai multe mese și au anunțat inaugurarea târgului. Copiii au vândut bucatele pregătite la un preț simbolic, pentru a ajuta cât de puțin persoanele suferinde.

Părinții au venit să-i susțină și au adus de acasă tot ce este mai bun.

Printre cei care au contribuit la susținerea persoanelor bolnave a fost și profesoara de franceză de la această instituție.

Târgul de la Gimnaziul „Ion Luca Caragiale” a ajuns la a treia ediție. Astfel, copiii învață când de important este să-i ajutăm pe cei, care au nevoie de sprijin.

ESMIRALDA BEJENARI, director interimar al Gimnaziului „Ion Luca Caragiale”: ”Este un târg de caritate organizat a treia oară. În timpul pandemiei ne-am oprit, dar acum suntem bucuroși să revenim la această tradiție. Este un moment frumos. Educăm copii să fie buni. Educăm copii să fie darnici.„

Banii colectați vor ajunge la Asociația "Viață fără leucemie".

IRINA BORDEIANU, membru al AO „Viață fără leucemie”: "Ne bucurăm atunci când copiii, părinții, administrația școlii organizează asemenea evenimente. Este important ca de mici, copiii să înțeleagă că pot face fapte bune. Contează orice ajutor. Fiecare leu pe care îl strângem este important, pentru că noi le cumpărăm copiilor cadouri, îi susținem psihologic, le facem mici surprize. Dispoziția bună îi ajută pe oameni să treacă chiar și peste cele mai grave boli."

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie