Poliţia a reacţionat folosind un tun cu apă pentru a trage cu vopsea în protestatari, după ce mai mulţi demonstranţi au tras cu arcul de pe acoperişurile Universităţii Politehnice din Hong Kong, ultimul campus universitar ocupat de protestatarii.

Un ofiţer de legătură cu mass-media al poliţiei a fost rănit în picior de o săgeată şi a fost necesară transportarea sa la spital, au anunţat autorităţile.

Protestatarii au ridicat baricade în campus în încercarea de a împiedica o posibilă ofensivă a forţelor de ordine. În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, manifestanţii au aruncat cu cocktailuri Molotov spre poliţişti, folosind inclusiv catapulte pentru a lansa proiectilele, provocând incendierea mai multor copaci din zonă. În replică, forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene.

Acesta este ultimul campus universitar care este în continuare ocupat de manifestanţi, fiind folosit de activişti pentru a bloca un tunel rutier major din centrul oraşului Hong Kong.

Cu câteva ore înainte de confruntările violente, grupuri de militari chinezi au ieşit străzile din Hong Kong pentru a ajuta locuitorii să cureţe molozul ce bloca drumurile.

Prezenţa militarilor chinezi pe străzile oraşului, chiar dacă pentru a ajuta la curăţenie, ar putea isca noi controverse privind autonomia Hong Kong-ului în condiţiile în care mulţi locuitori se tem că Beijingul încearcă să limiteze autonomia oraşului.

Un purtător de cuvânt al administraţiei din Hong Kong a transmis că nu a fost solicitată asistenţa forţelor armate chineze (Armata de Eliberare a Poporului, PLA), adăugând că armata a iniţiat operaţiunea ca pe o "activitate comunitară voluntară".

Pe de altă parte, liderii pro-democraţie din Hong Kong au condamnat acţiunea PLA, avertizând că, potrivit Legii privind Garnizoana, forţele armate nu au voie să se amestece în treburile locale, în afara cazului în care administraţia oraşului solicită ajutor în caz de dezastru sau pentru restabilirea ordinii publice, a relatat postul public RTHK.