Jurnalul orei 15, 28 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 28 octombrie 2022, 16:17 | 811

Prezentat de Eugenia Apostu

Manifestanții din fața Procuraturii Generale, organizați de Partidul Șor, s-au agitat la primele ore ale dimineții. Câteva zeci de manifestanți s-au ridicat într-o clipă și s-au îndreptat rapid spre carosabil, pentru a bloca circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Mulți dintre ei s-au camuflat - au mers acoperiți de corturi. ”Situația a ajuns la limita siguranței cetățenilor”, afirmă ministrul de Interne, Ana Revenco, cerându-i primarului In Ceban să interzică protestele. În replică, acesta îi sugerează să combată criminalitatea.

În toamna anului trecut, Gazprom le-a cerut negociatorilor moldoveni ca Republica Moldova să achite un preț de piață pentru gazele rusești, dar anume la insistențele Kremlinului, Alexei Miller ar fi acceptat solicitările oficialilor de la Chișinău. Declarația a fost făcută de președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul ”Clubului de discuții Valdai”, un eveniment propagantistic anual în cadrul căruia liderul rus își propagă ideile politice și viziunile asupra subiectelor interne și externe.

Mai multe mașini din dotarea Forțelor Armate au fost filmate aseară pe străzile Chișinăului. Imaginile au ajuns pe internet și oamenii au început să-și exprime neliniștea. ”Cetățenii să nu se îngrijoreze”, ne-a declarat ministerul purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie