Jurnalul orei 17, 16 Februarie
Jurnalul orei 17:00 16 februarie 2022, 18:42 | 1419

Prezentat de Vasile Luchianu

Șeful IGP, Iurie Podarilov, a fost eliberat astăzi din funcție în baza cererii depuse. Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a semnat deja ordinul de eliberare începând cu ziua de astăzi.

Socialiștii și comuniștii își oficializează relația și trec la o etapă nouă. Liderii celor două formațiuni spun că PSRM și PCRM nu va mai fi un bloc electoral, ci un un bloc politic permanent consolidat. În plus, socialiștii și comuniștii anunță crearea unei așa-numite ”platforme naționale de opoziție” în care invită toate partidele care sunt gata să lupte împotriva actualei guvernări, inclusiv prin proteste. Fruntașii PSRM și PCRM sunt însă cofuzi în privința potențialilor aliați care ar putea fi acceptați sau nu în platforma de opoziție.

În transportul public din Chișinău sunt instalate, treptat, aparate noi pentru achitarea călătoriei cu cardul bancar. Este vorba despre a doua etapă de testare a proiectului-pilot de taxare electronică. Pasagerii s-au împărțit, ca de obicei, în două tabere. Tinerii spun că este o inițiativă binevenită, iar cei mai trecuți prin viață nu par a fi atât optimiști. Statisticile arată că până acum, doar 2% din călători au utilizat cardul bancar în transport.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie