Jurnalul orei 15, 1 Decembrie
Jurnalul orei 15:00 1 decembrie 2023, 20:10 | 606

Prezentat de Călin Jucovschi

România este pentru noi un pilon de rezistență și e cel mai aprig avocat în drumul nostru european. Ne leagă trecutul, dar și mai mult ne leagă viitorul, afirmă președintele Maia Sandu într-un mesaj video, publicat cu ocazia Zilei Naționale a României. Au felicitat românii de pretutindeni premierul Dorin Recean și președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Peste 2.400 de militari şi specialişti din cadrul structurilor de forță au defilat astăzi pe sub Arcul de Triumf din București cu ocazia Zilei Naţionale a României. Pe durata intonării Imnului, în semn de omagiu și respect pentru marea sărbătoare a tuturor românilor, au fost trase douăzeci și una de salve de tun. La eveniment au participat și militari din Republica Moldova.

Proiectul Bugetului de stat pentru anul 2024 a fost aprobat astăzi în ședință extraordinară de Guvern. Documentul urmează să fie prezentat Parlamentului. Premierul Dorin Recean spune că în anul viitor, cei mai mulți bani vor fi alocați pentru viitorul copiilor și pentru acces la educație modernă, și de calitate. Potrivit proiectului, indemnizația unică la nașterea copilului se va dubla și va ajunge la 20 de mii de lei, iar salariile cadrelor didactice vor crește cu 15%. Pentru această majorare a fost alocat aproape un miliard de lei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie