Jurnalul orei 15, 10 Mai
Jurnalul orei 15:00 10 mai 2021, 16:14 | 968

Prezentat de Eugenia Apostu

Omul se naște singur și moare singur. Între aceste două momente de început și final, alături stau cei dragi. Așa e normal. În Republica Moldova însă sunt mii de cazuri, când oamenii au sfârșit așa cum au trăit, fără vreun suflet apropiat. Mai trist este faptul că atunci când trebuie să fie dați pământului, nimeni din familie nu se ocupă de acest lucru. Fie cei decedați nu au rude, fie nu pot fi identificați. Cei care se ocupă de înhumare sunt polițiștii, medicii legiștii și cei de la Combinatul de Servicii Funerare. Cheltuielile sunt acoperite de stat. Echipa noastră a încercat să afle în ce condiții sunt conduși pe ultimul drum ”morții nimănui”.

La Cimitirul Sf. Lazăr din Chișinău a fost puțină lume astăzi, de Paștele Blajinilor. În acest an, majoritatea oamenilor a venit la morminte cu flori, fără a întinde mese pompoase, cum era caracteristic perioadei de până la pandemie. ”Se teme lumea!”, spun locuitorii orașului, care au respectat, în linii generale, restricțiile impuse. Autoritățile au permis accesul vizitatorilor pe teritoriul cimitirelor până la ora 17.00.

Un tânăr de 25 de ani din Republica Moldova a murit tragic în Italia. Potrivit presei din peninsulă, tânărul conducea o motocicletă și era cu prietena lui.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie