Din toamnă, un nou serial la Jurnal TV
Cultură 18 august 2021, 21:00 | 10367

Din septembrie, Jurnal TV își îmbogățește grila de emisie cu un serial inedit! ”Inelul de Foc” este un film de ficțiune, în care prezentul și trecutul se împletesc armonios. Avem o aventură de dragoste cu elemente de misticism. Eroul principal, Ștefan, ajunge din secolul XIX în anul 2021. Scenele comice sunt combinate cu cele dramatice. Producătorii promit un serial de excepție, cu un subiect narativ inedit.

Eroii serialului ”Inelul de Foc” sunt din secolul XIX. Rămași fără tată, copiii din familia Creangă mai au o singură șansă de a scăpa de foamete - să fie ajutați de fratele mai mare, Ștefan. Mama îi propune să se însoare cu fiica boierului. Flăcăul alege însă o altă cale, una care îl aduce în zilele noastre.

ADRIANA VASILCOV, scenarist al serialului ”Inelul de Foc”: "Este vorba despre călătoria în timp, personajul principal, un flăcău care trebuie să se însoare cu fiica boierului, refuză să facă acest lucru, deci, el nu o iubește, merge la Nistru să se scalde. Acolo se întâmplă ceva, nu vă zic ce, și personajul scufundându-se ajunge în secolul XXI, în anul 2021. O echipă atât de mare, am încercat să depunem maxim efort, ca acest serial să fie și de suflet și amuzant, să te poți relaxa într-o seară de sâmbătă."

SERGIU PASCARU, producător al serialul ”Inelul de Foc”: "Este inventat în totalitate, e un pic și de Sânziene cu puteri supranaturale, cu inel care te poate duce dintr-un timp în altul. Mie mi se pare că e chiar ceva care nu a mai fost făcut pe la noi. Primele episoade deja vor fi în derulare, iar următoarele abia le vom face, adică vor fi ca din cuptor scoase, încă fierbinți."

În rolul eroinei centrale Eliza, o tânără de 23 de ani, antropolog, va fi Olga Roman.

OLGA ROMAN, interpretă, rolul Elizei în serialul ” Inelul de Foc”: "Spectatorii vor avea parte de o gamă foarte colorată de emoții în acest serial, este unul de ficțiune, dar de fapt va fi împletit și cu sentimente, mie mi se pare că telespectatorii vor fi teleportați dintr-o stare în alta. Și sper că vor aprecia munca care se depune aici în platoul de filmare." ION MOCANU, actor, primar de Soroca în serialul ”Inelul de Foc”: "Acum sunt primar de Soroca. În filmul asta am două roluri. Boierul din anul 1800, căruia i s-au furat banii și a fost îngropat de doi hoți și peste 200 de ani mai târziu, în zilele noastre, sunt primar de Soroca. Așteptăm ca la sfârșitul lunii septembrie, spectatorii noștri să primească plăcerea pe care o avem noi creând acest film."

Filmul ”Inelul de Foc” are o distribuție excelentă. Printre actori este și Diana Decuseară.

DIANA DECUSEARĂ, actriță, rolul secretarei primarului în serialul ”Inelul de Foc”: "De data aceasta sunt secretara primarului, creierul primarului, un om foarte important. Ea mai mult tace, dar face. Ce ar trebui să aștepte telespectatorul de la acest serial? - Nu suntem atât de alintați în seriale, nu se întâmplă prea des evenimente de acest tip și privind acest serial, deja vor pune umărul la susținerea cinematografiei autohtone, care se chinuie să supraviețuiască. Deci, ajutați-ne să supraviețuim."

Serialul ”Inelul de Foc” va avea zece episoade, câte 25 de minute fiecare. Pelicula este realizată de ”Pascaru Production”, cu sprijinul IREX în Moldova și al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în cadrul proiectului „Diversificarea Contentului de Divertisment”.

Opinia ta contează. Comentează!