Chiar dacă pensiile vor fi indexate și majorate la 1 aprilie, unii pensionari spun că această majorare nu-i va ajuta cu nimic
Economic 18 martie 2022, 19:26 | 1752

Nici promisiunea autorităților, potrivit căreia, pensiile vor fi indexate și majorate din 1 aprilie, nu-i prea încântă pe oameni. Bătrânii spun că prețurile au explodat prea mult în ultima perioadă și un adaos la pensie nu-i va ajuta. Alții cred că acum nu mai contează nimic altceva decât. să fie pace.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, pensia minima pentru limita de vârstă va fi majorată de la 2.000 de lei la 2 mii 278 de lei și 80 de bani pentru un stagiu de cotizare complet. Oamenii spun că pentru a-și permite strictul necesar ar trebui să aibă o pensie de șase-zece mii de lei, cel puțin. Pentru că acum nu primesc nici măcar jumătate din acești bani, bătrânii sunt nevoiți să iasă la muncă, pentru a mai putea face un ban.

Din 1 aprilie, coeficientul de indexare va constitui 13,94%, reieșind din rata inflației la sfârșitul anului 2021 și va fi aplicat părții pensiei care nu depășește salariul mediul lunar pe economie prognozat pentru 2022, adică 9 900 de lei. Suplimentar, pensiile vor fi majorate în sumă fixă, cu 171 de lei și 71 de bani.

Opinia ta contează. Comentează!