Jurnalul orei 17, 23 Mai
Jurnalul orei 17:00 23 mai 2024, 19:45 | 1851

Prezentat de Vasile Luchianu

Temperaturile ridicate ale aerului cresc riscul producerii și răspândirii focarelor de ardere a vegetației uscate. De la începutul anului, peste 2600 de hectare de teren au fost afectate. Cetățenii sunt îndemnați să evite utilizarea focului deschis în gospodării. Cei care vor provoca pagube mediului riscă amenzi de mii de lei.

Exportul de prune în Marea Britanie a crescut de 11 ori, într-un an, și acesta nu este un plafon. „Posibilități de creștere sunt”, afirmă reprezentanții Chișinăului și ai Londrei, care au prelungit astăzi, cu încă cinci ani, Protocolul de amendare a Acordului de parteneriat strategic, comerț și cooperare între Republica Moldova și Marea Britanie. Documentul prevede că exportul va fi scutit de taxe.

Prima etapă a lucrărilor de conservare și restaurare a Circului din Chișinău s-a încheiat. Timp de un an și opt luni a fost reparată cupola circului, iar geamurile au fost schimbate. Toate s-au făcut datorită unei investiții de peste 2,2 milioane de euro din partea Uniunii Europene prin programul „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD. Pentru reparația integrală a clădirii, ar fi nevoie de circa 11 milioane de euro.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie