Fondatorul companiei „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, se ascundea într-o casă veche din Durlești
Justiţie 14 aprilie 2023, 15:32 | 550

Fondatorul companiei „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, cercetat penal pentru cauzarea prejudiciilor de 40 de milioane de lei mai multor persoane din Republica Moldova și România, a fost reținut în dimineața zilei de vineri, 14 aprilie. Șaran se ascundea într-o casă veche de la Durlești. Imaginile cu reținerea acestuia au fost publicate de Inspectoratul General al Poliției.

Potrivit Poliției, după ce a fost reținut și încătușat, Mihail Șaran a fost escortat la Inspectoratul Național de Investigații, iar ulterior va fi plasat în arest preventiv.

Poliția Republicii Moldova: "În tot acest timp, învinuitul a fost ajutat de un prieten pentru ca să nu fie găsit de oamenii legii, ultimul ispășindu-și pedeapsa, cu suspendarea executării ei condiționate, pentru răpirea unui automobil."

Amintim că pe 7 aprilie curent, fondatorul companiei ”Bismobil Kitchen”, Mihail Şaran, cercetat pentru escrocherie în proporții deosebit de mari, a fugit din judecătorie înainte ca magistrații să emită mandatul de arestare preventivă în penitenciar. Poliția a anunțat că Şaran și-a scos brățara electronică de monitorizare de pe picior și a aruncat-o pe stradă, în sectorul Buiucani. Incidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere.

Fondatorul companiei „Bismobil Kitchen” a fost reținut pe 19 ianuarie 2023, la Aeroportul Internațional Chișinău, chiar în momentul în care urma să părăsească Republica Moldova cu un bilet cu o singură direcție - Moscova, Rusia. Potrivit anchetei, prejudiciul cauzat de această companie celor 158 de victime din Republica Moldova, cărora nu le-a mai livrat mobila pentru care au plătit, este de aproape 40 de milioane de lei.

Opinia ta contează. Comentează!