Jurnalul orei 15, 24 Iunie
Jurnalul orei 15:00 24 iunie 2022, 20:16 | 1023

Prezentat de Eugenia Apostu

Decizia de ieri seara a Consiliului European este salutată de cetățeni. În stradă, cei mai mulți oameni, pe care i-am întrebat ce cred despre eveniment, ne-au spus că parcursul european este unul inevitabil. Unii au însă rezerve la acest capitol. Un reporter Jurnal TV a aflat care este starea de spirit a moldovenilor după decizia istorică de ieri.

Autoritățile, funcționarii publici, dar și cetățenii trebuie să se mobilizeze rapid și să se implice plenar în procesul de transformare fundamentală a țării. Astăzi, președintele Maia Sandu a anunțat începerea construcției Moldovei europene, precizând că guvernarea actuală își asumă „orice preț politic” pentru realizarea acestui proiect - unul care reprezintă aspirațiile actualei generații.

Fără a face vreo legătură cu oferirea statutului de țară candidată la UE pentru Moldova, ministrul rus de Externe a formulat astăzi noi pretenții la adresa Chișinăului. Într-un interviu pentru presa din Belarus, el le-a reproșat autorităților moldovene că încearcă să „anuleze tot ce este rusesc”, așa cum face și Ucraina. El s-a referit la Legea securității informaționale, promulgată recent, prin care este interzisă difuzarea emisiunilor de știri și analize politice din Rusia. Maia Sandu a reacționat în cadrul conferinței de presă de astăzi.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie