Patriarhul Kiril îi „binecuvântează” pe ruşi să moară în războiul din Ucraina
Externe 26 septembrie 2022, 15:29 | 1096

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kiril, i-a încurajat pe ruși să meargă să lupte în Ucraina, inclusiv să-și dea viața pentru a le fi iertate păcatele. Un susținător al lui Putin. Patriarhul Kiril este cel, care a declarat anterior că Rusia a atacat Ucraina ”pentru a-i apăra pe locuitorii din Donbas de paradele gay”.

Într-o predică de duminică, Kiril a anunțat un presupus „război fratricid”. Biserica se roagă ca această bătălie să se termine cat mai curând posibil, astfel încât să nu se mai omoare frații între ei, a declarat el enoriașilor. Ulterior, Kiril a abordat problema mobilizării decretate de Putin. Potrivit șefului Bisericii Ortodoxe Ruse, soldații ruși care își fac datoria și apoi mor în luptă se sacrifică de dragul celorlalți.

PATRIARHUL KIRIL: "Și, în același timp, Biserica își dă seama că, dacă cineva, îndemnat de simțul datoriei, de nevoia de a-și îndeplini jurământul, rămâne fidel chemării sale, și dacă această persoană moare în cursul îndeplinirii datoriei sale, atunci el fără îndoială comite un act echivalent cu un sacrificiu. El se sacrifică de dragul celorlalți. Și, prin urmare, credem că acest sacrificiu spală toate păcatele acelei persoane."

În martie curent, la o săptămână după ce Rusia a atacat Ucraina, patriarhul Rusiei a declarat într-o predică ținută la Catedrala Mântuitorului Isus Hristos din Moscova, că situația actuală este creată de anumite forțe, care încearcă de opt ani să distrugă ceea ce există în Donbas. Mai mult, acesta le-a spus enoriașilor că Rusia nu se află într-un război fizic cu Ucraina, ci în unul metafizic, în care încearcă să apere Donbasul de paradele gay.

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse a fost inclus pe lista de sancțiuni a Marii Britanii și a Canadei pentru „sprijinul proeminent acordat agresiunii militare ruse în Ucraina”.

Opinia ta contează. Comentează!