Jurnalul orei 15, 19 Iulie
Jurnalul orei 15:00 19 iulie 2023, 15:57 | 480

Prezentat de Călin Jucovschi

Andrei Spânu, reinstalat luni în fotoliul de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, face schimbări în instituție. Spânu are de azi doi noi secretari de stat - Ana Mardare și Mircea Pascaluță. Lilia Dabija, care a condus ministerul în ultimele cinci luni, a refuzat să rămână în echipă. Spânu a dat un răspuns evaziv la întrebarea jurnaliștilor, care s-au interesat de ce a plecat anterior de la cârma acestui minister.

Noul ministru al Educației, Dan Perciun, a purces la reorganizarea instituției. Un secretar general adjunct va fi responsabil de implementarea cerințelor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În acest sens, instituția va avea și două subdiviziuni noi - Direcția coordonare politici publice și integrare europeană și Serviciul coordonare asistență externă.

Adunarea generală a procurorilor se va desfășura pe 23 august, conform unei decizii adoptate astăzi unanim de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor. Cea din urmă adunare generală a avut loc acum trei ani, deși potrivit legislației, forul ar trebui convocat anual.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie