Ion Perju l-a demis pe Gheorghe Manjeru, pentru că nu a vrut să îndeplinească ordine politice
Politic 22 iunie 2021, 20:19 | 2044

Ministrul Agriculturii Ion Perju l-a demis din funcție pe Gheorghe Manjeru, directorul Inspectoratului pentru Protecția Mediului, pentru că acesta din urmă ar fi refuzat să-i concedieze pe uni șefi de inspectorate raionale, în locul cărora să vină persoane loiale PSRM. Despre asta a scris deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, iar Gheorghe Manjeru a confirmat. Ministrul Agriculturii ne-a declarat că nu comentează „aberații”.

Într-o postare pe Facebook, Alexandru Slusari scrie că în ziua de 14 iunie curent, directorul Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Gheorghe Manjeru, a fost chemat în cabinetul lui Ion Perju, pentru a-i comunica ca trebuie să scrie cerere de demisie din propria dorința. ”În caz contrar, va fi emis ordinul de eliberare. Motivul care a stat la baza eliberării a fost neexecutarea de către Gheorghe Manjeru a ordinului verbal, primit de la Ion Perju în vederea eliberării din funcții a mai multor șefi de inspectorate raionale din cadrul Inspectoratului pentru Protecția Mediului, circa 12 raioane, și înlocuirea acestora cu alte persoane, loiale PSRM”, a scris Alexandru Slusari.

Contactat pentru detalii, Gheorghe Manjeru ne-a spus că cele relatate de Slusari corespund realității și că ar avea la el încă listele cu persoanele, pe care Ministrul Agriculturii Ion Perju insista să le aducă. Manjeru nu dorește să vorbească despre asta deschis. De asemenea, fostul director al Inspectoratului pentru Protecția Mediului ne-a comunicat că de fapt, a fost eliberat din funcție printr-un ordin de demitere, deși el a depus o cerere de bună voie. Manjeru intenționează să conteste actul în instanță.

Într-un mesaj pentru postul nostru de televiziune, ministrul Agriculturii Ion Perju scrie că nu comentează aberațiile lui Alexandru Slusari, care se află în campanie electorală. Totodată, contrar declarațiilor lui Manjeru, ministrul Perju ne-a spus că acesta ar fi plecat de la șefia Inspectoratului pentru Protecția Mediului din motive de sănătate. Serviciul de presă al instituției ne-a furnizat cererea de demisie a lui Manjeru, în care acesta își declară demisia în legătură cu agravarea stării de sănătate. Totuși, reprezentanții ministerului nu au putut să ne prezinte ordinul propriu-zis, ca să vedem, ce articol stă la bază - de demitere sau de demisie. Contractul de angajare a lui Gheorghe Manjeru ar fi fost în vigoare până la finele acestui an.

Opinia ta contează. Comentează!