Efros, reacție la decizia lui Vasiloi
Justiţie 26 septembrie 2023, 19:58 | 451

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros a reacționat după ce subalternul său, Rosian Vasiloi, a dat în judecată instituția din care face parte. Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a acționat în instanță Ministerul de Interne deoarece nu este de acord cu mustrarea aspră care i-a fost aplicată, în urma anchetei privind atacul armat de la Aeroportul Internațional Chișinău. „Este un drept al său”, a declarat Adrian Efros.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne: "Este un dreptul al dumnealui și are toate pârghiile și tot dreptul să o facă. Noi ne-am bazat pe cele două cercetări și anchete care au fost desfășurate și este normal. Eu de la Procuratură nu am primit nicio informație care este statutul domnului Vasiloi în dosarul respectiv. Când voi avea informația atunci vom decide."

Pe 4 septembrie curent, autoritățile au prezentat rezultatele anchetei de serviciu inițiate după atacul armat de la Aeroportul Internațional Chișinău din 30 iunie, atunci când un polițist de frontieră și un angajat al serviciului de securitate au fost împușcați de un pasager căruia nu i-a fost permisă intrarea în țară. Ca urmare a anchetei au fost sancționați disciplinar nouă angajați din cadrul sectorului Poliției de Frontieră, alți cinci angajați au fost sancționați cu mustrare aspră, iar patru au fost concediați. Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost sancționat cu mustrare aspră. Pe 18 septembrie, Procuratura Generală a pornit un dosar penal pe numele lui Vasiloi. Ulterior, acesta a anunțat că își ia un concediu neplătit de la șefia instituției, pentru o perioadă de 30 de zile. Pe 22 septembrie, Rosian Vasiloi a contestat decizia prin care i-a fost aplicată mustrare aspră.

Opinia ta contează. Comentează!