Orașul Nikolaev impune o stare de asediu, de astăzi până luni dimineață
Externe 5 august 2022, 21:40 | 786

Orașul Nikolaev impune o stare de asediu, de astăzi seară până luni dimineață. Autorităţile încearcă să-i identifice pe localnicii care colaborează cu Rusia, a anunţat guvernatorul regiunii, Vitalii Kim. Orașul Nikolaev este aproape de zonele ocupate de ruși în regiunea Herson, importantă din punct de vedere strategic, unde Kievul intenționează să efectueze o contraofensivă.

Guvernatorul regiunii Nikolaev, Vitalii Kim, a transmis localnicilor că starea de asediu nu înseamnă că orașul se afla sub amenințare sau se confruntă cu pericolul unui nou atac. "Nu există niciun semn de încercuire. Orașul va fi închis în weekend. Vă rugăm să fiți înțelegători. Lucrăm și la identificarea posibililor spioni. Districtele vor fi supuse verificărilor", a precizat Vitalii Kim pe contul său de Telegram.

Rusia a luat controlul asupra unor poziţii importante în sudul Ucrainei, dar Kievul a promis să declanşeze o contraofensivă majoră şi a folosit arme occidentale sofisticate pentru a lovi ținte ale forţelor ruse. Ministerul ucrainean al Apărării afirmă că rușii au continuat atacurile terestre la nord-est și la sud de Bahmut.

OLEKSANDR ȘTUPUN, purtător de cuvânt al Statului General al Forțelor Armate ale Ucrainei: "În direcția orașului Bahmut, inamicul a bombardat infrastructura militară și civilă de lângă Iakovlevka, Kodema, Pokrovsk, Rozdolevka, Verșîna, Bahmut și Soledar. A condus acțiuni ofensive și de asalt cu scopul de a îmbunătăți poziția tactică, dar nu a avut succes."

În analiza sa, Institutul american pentru studierea războiului scrie că forțele rusești transferă din ce în ce mai mult personal și echipamente în Herson și în vestul regiunii Zaporojie. Iar Ministerul britanic al Apărării notează că forțele rusești operează în regiunile adiacente centralei nucleare și au folosit unități de artilerie cu baza în aceste zone pentru a ținti malul drept al râului Nipru.

Opinia ta contează. Comentează!