Jurnalul orei 15, 4 August
Jurnalul orei 15:00 4 august 2022, 21:30 | 823

Prezentat de Eugenia Apostu

Un microbuz în care se aflau și cetățeni ai Republicii Moldova a fost implicat azi dimineață într-un accident, în județul Iași. Microbuzul s-a izbit de o camionetă, la sensul giratoriu de la intrarea comuna Lețcani. Nouă persoane au ajuns la spital. Momentul impactului a fost surprins de camerele de supraveghere.

Patru funcționari din cadrul Direcției Teritoriale Siguranța Alimentelor din Ungheni şi doi oameni de afaceri sunt cercetați penal sub acuzația de implicare într-o amplă schemă de corupție. Potrivit procurorilor, aceștia ar fi primit mită pentru eliberarea certificatelor fitosanitare. Adeverințele veterinare emise ilegal de către suspecți permiteau vânzarea cărnii în piețe și livrarea acesteia în instituții publice, inclusiv în grădinițe.

Familiile defavorizate, care își încălzesc locuința cu lemne, vor putea beneficia, la începutul iernii, de câte trei metri steri de lemn la prețul anului trecut. Pentru aceasta, Guvernul a subvenționat Agenția „Moldsilva” cu peste 64 de milioane de lei. Lemne ieftine vor primi nu doar gospodăriile casnice, dar și instituțiile publice, în special școlile și grădinițele. Din schemă au fost excluși intermediarii - lemnul de la „Moldsilva” nu va putea fi cumpărat de firme. Anunțul a fost făcut de către secretarul general al Guvernul, Dumitru Udrea.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie