Patrula Jurnal TV, 25 Septembrie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

O femeie a murit la spital, după ce a fost lovită de un camion. Accidentul a avut loc în localitatea Opaci, raionul Căușeni. Potrivit poliției, femeia traversa strada neregulamentar. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Serviciile de reabilitare psihologică a copiilor, victime ale violenței, sunt aproape inexistente în Republica Moldova. Concluzia aparține Centrului Național de Prevenire a Abuzului față de copii, care cere implicarea neîntârziată a autorităților centrale. Potrivit Studiului ”Violența împotriva copiilor și tinerilor în Republica Moldova”, doar 4% din fete și 1% din băieții care au fost supuși violenței au primit serviciile necesare. Responsabilii din domeniu spun că problema constă în lipsa unui buget, care ar permite redresarea situației.

Corupția a prins rădăcini adânci în sistemul procuraturii și această stare de lucruri persistă. Mulți procurorii iau mită, justiția este deseori inechitabilă, iar în consecință - penali cu vile de lux în alte regiuni ale lumii și dosare băgate la sertar în instanțele din Chișinău. Politicieni acuzați de înaltă trădare sau de finanțare ilegală a partidelor sunt în arest la domiciliu, cu riscul să intervină brutal în mersul anchetei. Între timp, mandatul procurorului general interimar este pe final, iar fotoliul procurorului general rămâne gol. Despre toate aceste subiecte, dar și despre ce se poate întâmpla după 6 octombrie, am discutat cu procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Opinia ta contează. Comentează!