Actorii Marius Manole și Anatol Durbală vor juca într-un nou spectacol, la Teatrul „Alexei Mateevici”
Cultură 25 iulie 2022, 20:35 | 3584

Doi actori consacrați, Marius Manole de la București și Anatol Durbală de la Chișinău, vor apărea în scena Teatrului „Alexei Mateevici”, unde se montează spectacolul „Eu sunt vântul”. Premiera va avea loc în septembrie, în cadrul Reuniunii Teatrelor Românești la Chișinău. Până atunci, toată trupa muncește de dimineață până noaptea târziu.

MARIUS MANOLE, actor, Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” din București: "Într-adevăr, e prima dată când se întâmplă ca un actor din România să facă un spectacol într-un teatru din Chișinău. Am așteptat această experiență, îl știu pe Anatol de foarte mulți ani, îl admiram foarte tare, iar acum am și descoperit un om foarte frumos. 14:58-15:09 E un noroc că se întâmplă această colaborare, dar din punctul meu de vedere, ea se întâmplă destul de târziu și mă gândesc de ce în 30 de ani noi nu am reușit să facem acest schimb."

ANATOL DURBALĂ, actor, Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău: "Am un partener, un artist mare din România, Marius Manole, care a acceptat să vină aici în Republica Moldova și să facem împreună un spectacol. Sunt acolo niște adevăruri care nu te lasă să dormi noaptea. Ne sunăm cu Marius și repetăm și online sau prin tot felul de modalități, la telefon și venim dimineața cu întrebări noi și descoperim momente noi."

Regizorul Sorin Militaru așteaptă cu nerăbdare să vadă reacția publicului de la Chișinău.

SORIN MILITARU, regizor: "E un spectacol cu o miză culturală extrem de puternică. Jon Fosse, un dramaturg mondial, unul dintre cei mai importanți la ora actuală. Textul nu a fost jucat niciodată în limba română. Cred că acest amestec de limbi, de culturi, de concepții, de viziuni diferite va duce la un spectacol minunat. 9:38-9:42 Vom face turnee în România, vom juca și aici, și acolo..."

ELENA FRUNZE-HATMAN, director Teatrul „Alexei Mateevici”: "Este vorba de un spectacol de repertoriu, adică acest spectacol va fi jucat lunar.Ne dorim ca acest spectacol să fie cu adevărat, să fie o noutate, pentru toți spectatorii, și pentru noi, pentru că doar așa reușim să se creăm punți de unificare, punți de colaborare și ne dăm seama că arta este cea care sfidează hotare, arta este cea care ne menține, cum spuneam, ca un magnet, mereu uniți."

Spectacolul „Eu sunt vântul”, de Jon Fosse, în regia lui Sorin Militaru, va deschide stagiunea 2022-2023 a Teatrului „Alexei Mateevici”.

Opinia ta contează. Comentează!