Image-Description
Plahotniuc a fost citat la Procuratura Anticorupție în callitate de bănuit
Politic 8 octombrie 2019, 10:33 | 2331

Fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, a fost citat de Procuratura Anticorupție (PA) pentru a fi audiat în dosarul în care figurează ca bănuit de implicare în spălarea banilor în proporții deosebit de mari.

Potrivit unui comunicat al PA, „Instituția recurge la această notificare publică având în vedere că nu există, deocamdată, o altă cale de informare a cetățeanului Vladimir Plahotniuc privind citarea sa în fața procurorului”.

Conform citației, Plahotniuc este așteptat, însoțit de avocat, la data de 9 octombrie, ora 10:00, la procurorul Alexandru Cernei din cadrul PA.

În cazul neprezentării fără motive întemeiate, Vladimir Plahotniuc ar urma să fie amendat sau „adus silit la audieri”.

citație pe numele lui Plahotniuc

PA atrage, însă, atenția în asupra „respectării principiului de prezumție a nevinovăției în privința cetățeanului Vladimir Plahotniuc”.

Acest drept fundamental prevede că persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu-i va fi dovedită, în modul prevăzut de Codul procedură penală, într-un proces judiciar public, în cadrul căruia îi vor fi asigurate toate garanțiile necesare apărării sale, şi nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă”, menționează PA în comunicatul său.

Aducem aminte că Vladimir Plahotniuc a părăsit teritoriul Republicii Moldova, pe 14 iunie, la foarte scurt timp după ce PDM a anunțat că renunță la guvernare. Foștii lui colegi de partid susțin că nu cunosc cu exactitate unde s-ar afla acesta.

Opinia ta contează. Comentează!