Oleg Vasnețov a fost convocat la Ministerul de Externe cu urmare a penelor de curent de ieri
Politic 24 noiembrie 2022, 15:55 | 441

Atacul brutal al Federației Ruse asupra Ucrainei afectează fiecare cetățean al Republicii Moldova. Este mesajul șefului diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, pe care l-a transmis ambasadorului rus Oleg Vasnețov, convocat astăzi la Ministerul de Externe. Vasnețov a fost chemat la MAE ca urmare a loviturilor cu rachete asupra infrastructurii energetice din Ucraina, care a provocat deconectări masive de curent și în Republica Moldova.

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, l-a chemat pe ambasadorul rus în Republica Moldova pentru a-i exprima protestul dur al Chișinăului în legătură cu bombardarea țintelor din infrastructură civilă ucraineană, ceea ce a creat penurie de electricitate și pene de curent. Ulterior, Oleg Vasnețov a declarat presei de la Chișinău că ”s-a discutat despre relațiile bilaterale, dar și despre situația din Ucraina”.

DECLARAȚIA AMBASADORULUI RUS OLEG VASNEȚOV: "Am reamintit despre geneza a ceea ce se întâmplă. Răsturnarea puterii de stat din anul 2014, consecințele și genocidul, care avut loc timp de opt ani în raport cu populația din Donbas, populația rusă. Am reamintit și despre negocierile de la Minsk, care au intrat în blocaj, deși în calitate de garant erau statele occidentale. Am vorbit și despre procesul de negocieri dintre Rusia și SUA, privind oferirea de garanții de securitate și de stopare a extinderii NATO spre Est."

Șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, a declarat după discuția cu Vasnețov că invazia Rusiei în Ucraina afectează fiecare locuitor al Republicii Moldova.

NICU POPESCU, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene: "Din perspectiva Republicii Moldova, vreau să mai reiterez ce am spus. Atacul brutal al Federației Ruse contra Ucrainei creează probleme pentru absolut fiecare cetățean al Republicii Moldova. Evident, acest război are un impact foarte negativ asupra relațiilor noastre cu Federația Rusă și are un impact negativ asupra fiecărui cetățean."

Nicu Popescu a mai spus că „deseori cetățenii Republicii Moldova au opinii politice diferite, dar fiecare cetățean este afectat de lipsa de lumină, de valul de refugiați, de criza economică provocată de Federația Ruse și acest război și de prețurile mari la energie”. Popescu a chemat Federația Rusă să înceteze războiul din Ucraina și să nu creeze probleme țării noastre.

Opinia ta contează. Comentează!