Jizdan își păstrează averea
Justiţie 13 martie 2023, 19:53 | 355

Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia primei instanțe în privința fostului ministru de Interne, în perioada 2016-2019, Alexandru Jizdan, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită și fals în declarațiile de avere. Drept consecință, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale se află în imposibilitatea investigării lui Jizdan.

Potrivit unui comunicat emis luni de Procuratura Generală, cercetarea lui Alexandru Jizdan a fost inițial refuzată în 2021 de Procuratura municipiului Chișinău. Însă, în vara anului trecut, fostul procuror general interimar, Dumitru Robu, a constatat omisiuni în activitatea procurorilor municipali. Robu a anulat acel refuz din 2021 și a dispus reluarea urmăririi penale de către procurorii PCCOCS.

În octombrie trecut, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a anulat pornirea urmăririi penale. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a contestat-o la Curtea de Apel Chișinău.

COMUNICATUL PROCURATURII GENERALE: "Totuși, Curtea de Apel Chișinău a menținut hotărârea primei instanțe, cu titlu irevocabil, ceea ce face imposibilă continuarea urmăririi penale în privința fostului ministru, cercetat anterior cu respectarea drepturilor procedurale și asigurarea prezumției nevinovăției într-un dosar de îmbogățire ilicită și fals în declararea averii."

Amintim că procurorii anticorupție au descins pe 29 iunie trecut la domiciliului fostului ministru de Interne, Alexandru Jizdan. Verificările s-au desfășurat pe adresa mai multor locații, inclusiv acasă la mama fostului demnitar. Jizdan a declarat atunci că a „oferit tot terenul” procurorilor. El a subliniat că va colabora cu ancheta.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie