Patrula Jurnal TV, 25 Iunie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Partidul Șor a fost scos în afara legii. Decizia a fost pronunțată luni de Curtea Constituțională la capătul unor dezbateri judiciare care au durat mai bine de o lună. Formațiunea urmează a fi radiată din Registrul partidelor, iar deputații lui Șor vor deveni neafiliați.

Nemulțumiți de faptul că Partidul Șor a fost scos în afara legii, simpatizanții formațiunii au ieșit în stradă. S-a lăsat cu altercații. Trei persoane au fost reținute. Protestatarii au purtat sicrie, care în opinia lor simbolizează moartea democrației. Mulțimea a fost întâlnită de poliție, care a blocat accesul spre clădirea legislativului.

Consiliul Superior al Magistraturii nu a reușit să aleagă un candidat pentru funcția vacantă de judecător al Curții Constituționale. Niciunul dintre cei 11 concurenți nu a întrunit numărul necesar de voturi. Membrii CSM cer un document clar privind selectarea candidaților, iar apoi să fie anunțat un nou concurs. Un regulament ar putea fi elaborat în următoarele săptămâni.

Opinia ta contează. Comentează!