Jurnalul orei 17, 31 August
Jurnalul orei 17:00 31 august 2022, 19:02 | 389

Prezentat de Vasile Luchianu

Aproximativ 30 de edituri renumite din România și Republica Moldova au construit un adevărat pod literar peste Prut, fiind prezente la Chișinău, în cadrul salonului internațional de carte, Bookfest. Prima zi a expoziției a coincis cu Ziua Limbii Române, iar vizitatorii au venit să sărbătorească această zi, cumpărând cărți. Cu această ocazie, editurile au oferit reduceri generoase.

Tariful la energia electrică pentru populație și agenții economici rămâne neschimbat. Asigurările vin din partea ministrului Infrastructurii, Andrei Spânu, după ce întreprinderea de stat ”Energocom” a semnat noi contracte de furnizare a energiei electrice pentru luna septembrie. Principalul furnizor rămâne centrala de la Cuciurgan, gestionată de regimul separatist, dar o parte din necesarul de curent va fi asigurată de două companii din Ucraina. De asemenea, „Gazprom” a confirmat că va livra gaze spre Moldova inclusiv în luna septembrie. Asta după ce Spânu a discutat ieri și azi cu directorul general al concernului rus, Alexei Miller.

Mașini sub ape, copaci căzuți la pământ, subsoluri inundate - sunt doar câteva dintre consecințele ploii torențiale de noaptea trecută. O ambulanță în care se aflau trei medici s-a împotmolit pe strada Albișoara. Inițial, responsabilii de la Inspectoratul General Pentru Situații de Urgență spuneau că în acea ambulanță se afla și o femeie însărcinată. Ulterior însă și-au schimbat declarațiile. Pe aceeași stradă, salvatorii au intervenit pentru a tracta un autobuz în care se aflau 20 de pasageri. Întregul film al calvarului provocat de furia naturii îl vedeți în reportajul ce urmează.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie