Discuții privind un nou Guvern
Politic 3 iunie 2020, 19:47 | 2139

Am ajuns s-o auzim și pe asta! Liderul grupului ”Pro Moldova”, Andrian Candu, vechi oponent politic al președintelui Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat astăzi că el și colegii săi din Parlament sunt gata să-și dea votul pentru un nou guvern condus de Năstase. Desigur, după o eventuală demitere a Guvernului Chicu. Care au fost reacțiile, aflați în continuare.

Andrian Candu spune că demiterea Guvernului Chicu e ”floare la ureche” și lasă să se înțeleagă că s-ar găsi rapid suficiente voturi în Parlament. Potrivit lui, ceea ce contează acum este ce fel de guvern va veni în loc.

Vicepreședintele Platformei DA Alexandru Slusari a confirmat pentru Jurnal TV că prima opțiune a formațiunii pentru un viitor premier este Andrei Năstase.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, spune că reprezentanții PAS au discutat cu cei ai Platformei DA despre posibilitatea votării unui nou Guvern.

Ca și Alexandru Slusari, Sergiu Litvinenco exclude un vot comun cu Partidul Șor pentru învestirea unui nou guvern. Acum două zile, președinte PAS Maia Sandu a declarat că formațiunea condusă de ea ar putea susține un candidat al Platformei DA pentru funcția de prim-ministru. 

Opinia ta contează. Comentează!