Jurnalul orei 17, 7 Iunie
Jurnalul orei 17:00 7 iunie 2021, 19:18 | 1345

Prezentat de Vasile Luchianu

Tragedie în lumea muzicii autohtone! Cunoscutul artist de muzică ușoară, Iurie Sadovnic, a murit după ce s-ar fi împușcat în cap. Informația a fost confirmată de către ofițerul de presă al Poliție Capitalei, Natalia Stati. Cazul a avut loc în această după-amiază. Sadovnic a lăsat un bilețel de adio în care a explicat că a recurs la acest gest deoarece era grav bolnav și n-a vrut sa fie povară pentru nimeni. Poliția a inițiat un proces penal.

Sute de oameni revoltați s-au adunat astăzi în fața Comisiei Electorale Centrale pentru a-i cere autorității să-și revadă decizia de sâmbătă, vizând votul în diaspora. CEC a stabilit că la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, în străinătate vor fi deschise doar 139 de secții de votare, nu 191, cum a solicitat Ministerul de Externe, urmare a procedurii de înregistrare prealabilă.

Ministerul de Externe a anunțat că Hotărârea adoptată în ședința extraordinară din 5 iunie de către Comisia Electorală Centrală privind constituirea a 139 de secții de votare în străinătate nu a fost avizată în prealabil de diplomația de la Chișinău. De asemenea, premierul interimar Aureliu Ciocoi susține că Guvernul ”nu a dat niciun indiciu că nu ar avea capacitate să acopere cheltuielile pentru deschiderea secțiilor de votare din străinătate, în cazul în care numărul acestora ar fi fost mai mare”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie