Jurnalul orei 17, 20 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 20 aprilie 2022, 20:25 | 1036

Prezentat de Vasile Luchianu

Cabinetul de miniștri a aprobat prelungirea stării de urgență în Republica Moldova cu încă 60 de zile. Decizia a fost votată unanim la Guvern, propunerea venind din partea Comisiei pentru Situații Excepționale, care a invocat războiul ruso-ucrainean în desfășurare și efectele multiple ale acestuia asupra Republicii Moldova.

Un grup infracțional transfrontalier specializat în migrație ilegală a fost destructurat în urma unei operațiuni comune a autorităților din Republica Moldova și România. Toți membrii grupării erau cetățeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 29 și 45 de ani. Din vara anului 2021 și până în prezent, ei au transportat ilegal în România aproximativ 100 de migranți din Orientul Mijlociu.

Kremlinul a acuzat miercuri Ucraina că dă înapoi de la angajamentele pe care le-a luat în timpul discuţiilor de pace. Asta are consecinţe negative asupra negocierilor, afirmă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Kievul a declarat că este greu de spus când se vor relua discuţiile de pace cu Rusia, care a lansat o nouă ofensivă în Donbas.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie