Procurorii cer conexarea celor dosare în care este vizat Alexandr Stoianoglo
Justiţie 27 septembrie 2022, 20:11 | 784

Procurorii cer conexarea celor două dosare în care este vizat Alexandr Stoianoglo. Același lucru îl solicită și avocații lui Stoianoglo. Judecătorul Natalia Patrașcu a expediat astăzi dosarul în care Stoianoglo este învinuit de încălcarea inviolabilității vieții personale a fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, la același complet de judecători, care examinează un alt dosar în care este vizat Stoianoglo. Potrivit lui Viorel Morari, conexarea dosarelor va conduce la tergiversarea examinării cauzei penale.

Alexandr Stoianoglo este învinuit că, în calitate de procuror general a intrat în posesia unor corespondențe private ale lui Viorel Morari cu mai multe persoane, obținute din telefonul mobil al acestuia, ridicat în cadrul cauzei penale în care ultimul era vizat.

VASILE GAFTON, avocat: "Am solicitat conexarea cauzelor, pentru că Articolul 42 din Codul de Procedura Penală prevede expres că în cazul în care în instanță de judecată se află mai multe cauze penale referitor la una și aceeași persoană, ele urmează a fi conexate într-o procedură unică."

Stoianoglo de declară nevinovat și spune că dosarul respectiv este unul fabricat.

ALEXANDR STOIANOGLO procuror general suspendat: "Dosarul a fost falsificat și inventat. Eu am prezentat informații, care prezintă un interes public despre legăturile procurorilor cu guvernarea actuală, cu organizațiile neguvernamentale și ambasadorii străini, și din acest punct de vedere eu nu am încălcat legea și nici nu pot fi urmărit penal."

Această cauză penală ar putea fi conexată cu cea, în care Stoianoglo este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Alexandr Stoianoglo este acuzat că a dispus acordarea indemnizaţiei unice de 270 de mii de lei fostului şef al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale, Nicolae Chitoroagă, la plecarea din sistem.

Fostul procuror șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, este împotriva conexării cauzelor penale. El crede că acest lucru va conduce la tergiversarea examinării cauzei penale.

Opinia ta contează. Comentează!