Jurnalul orei 15, 27 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 27 septembrie 2022, 20:29 | 508

Prezentat de Eugenia Apostu

Japonia i-a adus astăzi un ultim omagiu cu flori, rugăciuni şi lovituri de tun fostului premier Shinzo Abe. Sunt primele funeralii de stat organizate pentru un fost şef de guvern în ultimii 55 de ani. Urna cu cenuşa fostului premier a fost adusă în sala Nippon Budokan din centrul capitalei Tokyo de văduva lui Abe.

Premieră pentru omenire. Sonda spațială DART a lovit intenționat asteroidul Dimorphos, în această dimineață, și a fost unul de succes. Nu se știe însă dacă orbita asteroidului va fi modificată. Experimentul NASA pare desprins din filmele apocaliptice, dar specialiștii îl iau în serios pentru cazul în care Pământul va fi vreodată amenințat de un asteroid.

Republica Moldova s-a aflat în vizorul intereselor expansioniste rusești încă din anul 2014, iar Moscova a demonstrat pe parcursul a 30 de ani că nu pune preț pe suveranitatea, integritatea și neutralitatea țării noastre. Declarații în acest sens au fost făcute de mai mulți experți în cadrul unei dezbateri privind „noile pericole pentru securitatea Republicii Moldova în cadrul noii faze a războiului ruso-ucrainean”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie