Afaceri cu terenurile Primăriei
Justiţie 14 decembrie 2022, 20:08 | 1230

Procurorii au efectuat astăzi percheziții într-un dosar privind obținerea ilegală a terenurilor care aparțin Primăriei municipiului Chișinău. O persoană a fost reținută pentru 72 de ore. Alte șase sunt cercetate în libertate.

Potrivit procurorilor, cel reținut este cercetat pentru abuz de putere sau de serviciu.

Centrul Național Anticorupție: "Un angajat al Agenției Servicii Publice identifica persoane cu drept de proprietate asupra unor terenuri, care se mărginesc cu loturi ce aparțin Primăriei, după care, împreună cu acestea, instalau la hotarele terenurilor blocuri de beton. Ulterior, se construia o șură sau altă construcție pretins provizorie, amplasată deja pe lotul Primăriei, pe care o legalizau, înregistrând-o în Registrul bunurilor imobile."

La scurt timp, Primăria municipiului Chișinău a reacționat pe Facebook.

Primăria Municipiului Chișinău: "Primăria Chișinău nu are nicio legătură cu asta. Din informații, este vorba de persoane din afara Primăriei. În diverse alte cazuri, reprezentanții Primăriei colaborează cu ancheta, pentru a fi apărate interesele municipalității. În ultimii ani am depus zeci de sesizări la CNA și la Procuratură pe faptul furturilor de terenuri. Acum, aceste cazuri sunt examinate și se întreprind acțiunile necesare."

A reacționat și Agenția Servicii Publice. Potrivit unor informații, în schemă ar fi vizați și angajați ai Departamentului cadastru, iar instituția este în comunicare activă cu ofițerii CNA și acordă tot sprijinul necesar în vederea stabilirii persoanelor vinovate și a elucidării depline a cazurilor documentate.

Agenția Servicii Publice: "Agenția Servicii Publice își dorește ca acest dosar, de rând cu celelalte pornite de către instituțiile de drept, ce vizează cazuri de corupție cu implicarea angajaților instituției, să ajungă în instanță."

La etapa actuală, au fost identificate cinci cazuri de preluare abuzivă a proprietăților Primăriei municipiului Chișinău. Procurorii nu anunță care este valoarea prejudiciului cauzat.

Opinia ta contează. Comentează!