Jurnalul orei 15, 23 Noiembrie
Jurnalul orei 15:00 23 noiembrie 2023, 18:53 | 702

Prezentat de Călin Jucovschi

Fermierii din zeci de localități, care au blocat aseară Șoseaua Hâncești, la intrarea în Chișinău, au pornit astăzi cu tehnica agricolă spre Piața Marii Adunări Naționale.

Șeful Punctului de trecere a frontierei Sculeni și doi ofițeri de poliţie au fost reținuți aseară pentru acte de corupţie, anunță autoritățile de la București. Cei trei ar fi pretins mită, de până la 700 euro, de la transportatorii din Republica Moldova, care duceau produse în Uniunea Europeană. Astăzi, inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, precizează Direcția Națională Anticorupție.

Un avocat și un procuror vor lupta pentru funcția de procuror general al Republicii Moldova. Doar ei și-au depus dosarele pentru a participa la concursul organizat de CSP. Este vorba despre actualul adjunct al procurorului general interimar, Igor Demciucin și avocatul Ilie Rotaru, care anterior a mai râvnit la acest fotoliu. Concursul a fost anunțat după ce Alexandr Stoianoglo a fost eliberat din funcția de procuror general, prin decret prezidențial.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie