Jurnalul orei 15, 15 Februarie
Jurnalul orei 15:00 15 februarie 2024, 21:01 | 537

Prezentat de Vasile Luchianu

Răspunsul Moscovei privind solicitarea de extrădare a lui Ilan Șor este aberant, iar Rusia, care este stat membru al organizației INTERPOL, nu-și onorează obligațiile. Declarațiile au fost făcute de șeful Centrului cooperare polițienească internațională, Viorel Țentiu, în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

Transportatorii și-au adus astăzi, într-o manifestație de protest, microbuzele și autobuzele în centrul Chișinăului. Oamenii sunt nemulțumiți de noul Cod al transportului, votat de Parlament în decembrie trecut. Documentul prevede, între altele, impozitarea și digitalizarea transportul rutier, care în opinia autorităților vor crea condiții optime pentru servicii de calitate. Șoferii au altă opinie.

Din februarie 2022, atunci când Rusia și-a lansat invazia pe scară largă, Ucraina a fost lovită în fiecare zi de moarte și distrugere. La finele anului 2022, moralul ucrainenilor a fost unul ridicat, datorită ofensivelor reușite de la Harkov în nord-est și Herson în sud, când militarii au eliberat vaste teritorii ocupate de Rusia. Dar anul 2023 a fost marcat de contraofensiva eșuată din Zaporojie și a adus o serie de dezamăgiri în Ucraina, notează AFP. Locuitorii din Kiev își împărtășesc gândurile și preocupările înainte de marcarea a doi ani de când Kremlinul a pornit un război neprovocat în țara lor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie