Jurnalul orei 15, 15 Iunie
Jurnalul orei 15:00 15 iunie 2021, 17:19 | 1530

Prezentat de Eugenia Apostu

NATO a cerut repetat Rusiei să-și retragă trupele de ocupație din Republica Moldova. Preşedintele Joseph Biden s-a întâlnit ieri, la Bruxelles, cu liderii din România, Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia. Potrivit CNN, discuţiile s-au concentrat în principal pe contracararea acţiunilor Rusiei şi Chinei. Deciziile luate la summitul NATO răspund intereselor de securitate ale României, a comentat preşedintele Klaus Iohannis. Liderul de la Cotroceni a subliniat imperativul de a creşte sprijinul şi asistenţa pentru partenerii din Est.

Peste 16 mii de absolvenți de liceu au avut de susținut astăzi examenul de bacalaureat la disciplina de profil. Planul Marshall, Revoluția Franceză, domnia lui Ștefan cel Mare sau lucrul cu harta au fost doar câteva dinte subiectele, care le-au dat bătăi de cap unor elevi de la profilul umanist. Iar integralele și figurile geometrice i-au supărat pe alții, care au avut de dat proba la matematică. Totuși, elevii au spus că s-au descurcat.

Val de demisii astăzi la Primăria Chișinău. Municipiul a rămas fără un viceprimar și fără un șef de direcție. Este vorba de viceprimarul pe domeniul economie și investiții Inga Ionesii și șeful Direcției sănătate, Tatiana Bucearschi. Potrivit serviciului de presă al Primăriei, Ionesii a plecat din funcție în baza cererii personale, iar Bucearschi a fost demisă pe motiv că ar fi obținut calificativul nesatisfăcător la evaluarea performanțelor anuale. Bucearschi a spus că va contesta demiterea în instanță.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie