Alexandru Slusari: Testul repetat al angajatului fracțiunii Platforma DA este negativ
Politic 3 iunie 2020, 15:22 | 1320

Testul repetat făcut de angajatul fracțiunii Platforma DA, despre care autoritățile anunțau ieri că ar fi infectat cu noul coronavirus, este negativ. Anunțul a fost făcut de către președintele fracțiunii, Alexandru Slusari. Potrivit lui, sistemul medical din Republica Moldova este utilizat pentru blocarea artificială a activității Parlamentului. Agenția Națională pentru Sănătate Publică respinge acuzațiile.

ALEXANDRU SLUSARI, președintele fracțiunii Platforma DA: Suspiciunile noastre s-au confirmat. Testul repetat al angajatului fracțiunii Platforma DA este negativ. Rezultatele primului test așa și nu au ajuns oficial la persoana respectivă. Este strigător la cer! Cerem public de la Ministerul Sănătății pornirea anchetei pe acest caz. // sursa: facebook

Potrivit lui Alexandru Slusari, prelevarea primului test în laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică s-ar fi făcut ”cu încălcarea ordinului Ministerului Sănătății”, iar bănuielile colegilor săi precum că ”sistemul medical este utilizat în scopul blocării activității Parlamentului s-au adeverit”. În aceste condiții, cei din Platforma DA spun că deputații sunt manipulați pentru ca puterea actuală să-și păstreze majoritatea șubredă din Parlament, iar Guvernul Chicu să nu fie demis. De partea cealaltă, ANSP a precizat într-un comunicat de presă că instituția ”nu colectează probe, ci doar asigură procesul de examinare şi calitatea investigaţiilor”.

REACȚIA ANSP: Laboratorul ANSP nu poartă răspundere pentru procesul de preexaminare (colectare şi condiţiile de păstrare şi transportare a probelor) şi abilităţile profesionale de realizare a acestui proces. Responsabilitatea pentru aceasta o poartă instituţia, care colectează probele. Totodată, menţionăm că analiza testului la COVID-19 nu a fost efectuată la Laboratorul ANSP şi nici nu putea fi, din motivele menţionate mai sus. // sursa: www.ansp.md

Alexandru Slusari a mai notat în mesajul său că dacă ședințele Parlamentului nu vor fi reluate în zilele următoare, pentru a vota un pachet de proiecte de legi, Republica Moldova riscă să piardă asistența financiară europeană, de 100 de milioane de euro. Amintim că ședințele Parlamentului nu se desfășoară deja a doua săptămână consecutiv, după ce deputatul PD Eugen Nichiforciuc a anunțat că a fost testat pozitiv la coronavirus. 

Opinia ta contează. Comentează!