Primul film românesc nominalizat la premiile Oscar este documentarul "colectiv", regizat de Alexander Nanau
Monden 15 martie 2021, 17:33 | 6178

Cinci secretari de stat noi la Ministerul Sănătății și cel al Justiției; Ciocoi: „Sunt oameni care nu au nimic cu politica”

Documentarul "colectiv" este o coproducţie România-Luxemburg, regizată de Alexander Nanau. Filmul prezintă eforturile comune depuse de medici, oficiali guvernamentali şi jurnalişti de investigaţie, care luptă împotriva corupţiei în timp ce descoperă o fraudă de amploare în sistemul de sănătate din Bucureşti, după incendiul din clubul Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie 2015.

Nominalizările la premiile Academiei Americane de Film sunt anunțate astăzi printr-o ceremonie online, transmisă pe YouTube. Actrița Priyanka Chopra și soțul ei, cântărețul Nick Jonas sunt cei care fac anunțul.

Filmele înscrise se întrec pentru premiile de la 23 de categorii. Primele pelicule care vor fi anunțate sunt cele nominalizate la categoriile „Cel mai bun actor/Cea mai bună actriță în rol secundar”, „Cel mai bun scenariu” și „Cel mai bun film de animație”.

Premiera mondială a documentarului a avut loc în 2019 la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia. Cea de-a 93-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 25 aprilie la Los Angeles. Gala va fi transmisă în direct de postul american ABC şi va fi difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume, scrie AGERPRES

Opinia ta contează. Comentează!