Jurnalul orei 15, 11 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 11 septembrie 2023, 19:13 | 367

Prezentat de Călin Jucovschi

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, este citat săptămâna viitoare în fața instanței. Țurcanu este vizat în dosarul privind conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat. Prima ședința este programată pentru marți. Președintele raionului Orhei va fi judecat de către magistratul, care l-a achitat anterior pe fostul deputat PD, Constantin Țuțu.

Actualul Cabinet de miniștri, în frunte cu premierul Dorin Recean, ar trebuie să demisioneze. Declarația a fost făcută de președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare Igor Munteanu. Liderii CUB spun că mai multe reforme, inclusiv reforma justiției, au fost făcute doar pe hârtie și nu au un impact pozitiv asupra cetățenilor. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, ne-a spus că nu comentează declarațiile făcute de reprezentanții acestei formațiuni politice.

Bașcanul autonomiei găgăuze, Evghenia Guțul, și președintele Adunării Populare, Dmitri Konstantinov, au fost excluși din componența Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană. Președintele Maia Sandu a semnat decretul privind modificarea componenței nominale a acestei structuri responsabile de evaluarea acțiunilor autorităților privind aderarea Republicii Moldova la blocul comunitar. Guțul și Constantinov au fost înlocuiți în Comisie cu doi consilieri prezidențiali. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie