Jurnalul orei 17, 14 Mai
Jurnalul orei 17:00 14 mai 2021, 18:36 | 2707

Prezentat de Vasile Luchianu

De la începutul anului și până acum, Rezervația ”Orheiul Vechi” a înregistrat cel mai mare profit din istoria sa - 170 de mii de lei! Noua administrație a complexului consideră că performanța a fost posibilă datorită sistemului de taxare a vizitatorilor, întrat în vigoare încă în 2012, dar care nu a fost aplicat cum se cuvine până acum. Cea mai acută problemă o crează turiștii cu mașina. Aceștia deseori dau buzna în pensiuni fără a plăti taxa.

Temperaturile scăzute de afară sunt similare cu cele din primăvara anului 2017. Vom avea temperaturi răcoroase până la sfârșitul lunii iunie, spun specialiștii. De hainele groase vom putea scăpa însă spre sfârșitul lunii mai. Caniculă va fi abia în iulie, când mercurul în termometre va trece de 30 de grade. Vremea relativ rece pentru data din calendar e consecința unui fenomen mai neobișnuit. Despre ce este vorba - vă spunem în materialul ce urmează.

Centrele de vaccinare la nivel național vor activa în regim non-stop, inclusiv în zilele de weekend. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, care cheamă persoanele eligibile pentru vaccinare să se imunizeze împotriva COVID-19.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie