Jurnalul orei 15, 9 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 9 septembrie 2022, 19:41 | 714

Prezentat de Eugenia Apostu

Elisabeta a II-a, pe numele ei complet Elisabeta Alexandra Mery, a fost una dintre personalitățile marcante ale ultimilor 100 de ani. Un simbol al datoriei civice. Elegantă, înțeleaptă, amuzantă, iubită și criticată, în același timp. Regina a urcat pe tron în 1952, având o domnie de 70 de ani.

O perioadă de "doliu regal" începe astăzi şi va ţine încă şapte zile după ceremoniile funerare ale reginei Elisabeta a II-a, a căror dată va fi confirmată "la momentul potrivit", a anunţat vineri Palatul Buckingham. Guvernul a precizat că în această perioadă nu există nicio obligaţie de anulare sau de amânare a evenimentelor programate. Marea Britanie va cunoaşte schimbări majore - de la o nouă figură pe timbrele şi monede, până la schimbarea versurilor imnului naţional.

Compania Air Moldova anunță că va relua operarea zborurilor spre Moscova, începând cu 1 octombrie. Se întâmplă după ce, în luna februarie, toate cursele aeriene spre și dinspre capitala rusă au fost sistate odată cu invadarea Ucrainei de către Rusia. Operatorul aerian a refuzat să ne spună care va fi durata zborurilor și care va fi costul acestora, în contextul în care spațiul aerian al Ucrainei rămâne închis, iar autoritățile de la Chișinău au permis călătoriile cu avionul doar pe direcția României, din motive de securitate.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie