Image-Description
EUROVISION // Director TVR: „România a oferit, de fapt, 12 puncte pentru R.Moldova; Regulile, schimbate în timpul jocului”
Cultură 15 mai 2022, 19:05 | 2015

România a oferit punctaj maxim Republicii Moldova la Eurovision, însă votul juriului României a fost modificat, cele 12 puncte acordate Moldovei fiind atribuite, în fapt, Ucrainei, se arată într-un comunicat al Televiziunii Române. Potrivit TVR, înainte de anunțarea votului, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune EBU a scos din concurs juriile a 6 țări, pe motiv de „modele de vot neregulate", fără însă să nominalizeze țările. Când a venit momentul anunțului votului din partea României, reprezentanta vecinilor noștri, Eda Marcus nu a mai apărut pe ecran, iar anunțul a fost făcut de un reprezentant Eurovision aflat la Torino.

România a oferit punctaj maxim Republicii Moldova la Eurovision, însă votul juriului României a fost modificat, cele 12 puncte acordate Moldovei fiind atribuite, în fapt, Ucrainei, se arată într-un comunicat al Televiziunii Române.

Potrivit TVR, înainte de anunțarea votului, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune EBU a scos din concurs juriile a 6 țări, pe motiv de „modele de vot neregulate", fără însă să nominalizeze țările. Când a venit momentul anunțului votului din partea României, reprezentanta vecinilor noștri, Eda Marcus nu a mai apărut pe ecran, iar anunțul a fost făcut de un reprezentant Eurovision aflat la Torino.

„Așadar, regulile au fost schimbate în timpul jocului, fără ca participanții să fie anunțați în prealabil, aceștia aflând în timpul transmisiunii că unele voturi ale juriilor naționale au fost modificate de organizator”, a scris pe facebook Directorul Televiziunii Române, Dan Turturică.

„În acest context ieșit din comun, care ne-a surprins neplăcut, TVR a solicitat organizatorilor ESC să ne furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un “substitut” calculat într-un mod netransparent. În funcție de răspunsul care ne va fi trimis, TVR își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru corectarea situației create”, a concretizat Dan Turturică.

Opinia ta contează. Comentează!